Omgeving

Loucrup staat voor rust, stilte, bergen, wandelingen, mountainbiken, en schitterende vergezichten. Loucrup ligt midden in het heuvellandschap aan de voet van de Pyreneeën in de driehoek Lourdes, Bagnères de Bigorre en Tarbes. Loucrup is een klein plaatsje dat wordt doorkruist door twee b-weggetjes met aan weerszijden boerderijen. Het huis staat aan de rand van het gehucht.


Natuurliefhebbers

Kenmerkend voor de omgeving is het heuvellandschap waar stukken bos worden afgewisseld met weiden, landbouwgrond en  maïsvelden en een geliefde schuilplaats is voor reeën en zwijnen. Het biedt schitterende uitzichten op de Pyreneeën afgewisseld met vergezichten over het vlakke land van Tarbes en omgeving. Er zijn veel fiets en wandelmogelijkheden in de omgeving. Het heuvellandschap biedt een korte aanloop naar het ruige hooggebergte met zijn sneeuw, meren en woeste rivieren en dat een totaal andere flora en fauna heeft dan het lieflijke heuvellandschap.

Dorpen en steden

De belangrijkste stad in de directe omgeving is Lourdes. Maar er zijn meer mooie dorpen en steden, soms toeristisch, soms prachtig van eenvoud en soms  cultuur historisch en bruisend zoals Pau.  Binnen een straal van 50 km is er genoeg te beleven op het gebied van cultuur en natuurschoon. Bekende, interessante steden en dorpen als Bagnères, zijn op rijafstand te bezoeken. De kastelen, musea, oude kerken en grotten in de directe omgeving zijn een bezoek meer dan waard.

Sportieve vakantiegangers

De wandelaars kunnen hun hart ophalen in een eldorado van gemarkeerde routes. Zoals de vele routes van de Grande Randonnee (GR), in de nationale natuurparken.
De Pyreneeën hebben een ongekende variatie aan mogelijkheden: mountainbike, rotswandklimmen, rafting, canyoning, paardrijden, de schiterende golfbanen in Lourdes en Bagnères de Bigorre, jeu de boules spelen, het kan allemaal in het land waar je één bent met natuur en cultuur.

Voor levensgenieters

U kunt natuurlijk ook de beroemde Madiran wijngaarden bezoeken, en de gastronomen onder u kunnen lyrisch worden van de culinaire specialiteiten, de eenden- en ganzengerechten, de truffels en noten.

De uiterst vriendelijk en gastvrije bevolking zorgt ervoor dat u zich snel thuis voelt in winkels, cafe's en restaurants.